fbpx

Cum ajungi de la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” la locația noastră

Harta aeroport

Aeroportul Internațional „Avram Iancu”, Cluj-Napoca

Turiștii care călătoresc în orașul Cluj-Napoca au privilegiul de a se bucura de prezența unui aeroport care dispune de curse la nivel național și internațional. Aeroportul Internațional „Avram Iancu” a fost fondat la data de 1 aprilie 1932. În acea perioadă accesul către locația la care aveau loc operațiunile (la aeroportul militar Someșeni) era mult îngreunată. În prezent, însă, situația s-a modificat semnificativ. Localizat pe Strada Traian Vuia, numerele 149-151, aeroportul din Cluj (cu codul CLJ) pune la dispoziția turiștilor 4 modalități de deplasare a turiștilor.

Dacă opțiunile precum autobuzul sau taxi-ul au fost până de curând preferatele turiștilor, în actualitate aceștia au libertatea de a alege modelul automobilului cu care vor să ajungă la unitatea de cazare prin intermediul firmelor rent a car din oraș. Mai mult decât atât, ei pot opta pentru Uber în defavoarea taxi-ului, astfel încât transportul să se desfășoare conform dorințelor personale.

Locația noastră

Locația noastră se află în cartierul Borhanci. Strada pe care ne situăm se numește Strada Nordului, fără număr ce-i drept, însă foarte facil de găsit cu ajutorul unei hărți sau a unui GPS.

  1. Cum ajungi la locație cu autobuzul

În imediata apropiere (situată la 200 de m – 3-4 minute de mers pe jos) se află stația de autobuz. Aici alegeți să călătoriți cu autobuzul numărul 8, contra unui cost de 2 lei/cursa. Mergeți din

stația „Aeroport” (12 stații – aproximativ 27 de minute) coborând în stația „PMV 2 Sos”. După coborâre mergeți pe jos un minut până la următoarea stație, care se numește „Piața Mihai Viteazu III”, de unde călătoriți cu autobuzul numărul 32B timp de 10 minute (5 stații) ajungând în stația „Alverna Vest” – tot contra unui cost de 2 lei. Biletele disponibile costă 4 lei și pot fi folosite pentru 2 călătorii. După această călătorie cu autobuzul, urmează una efectuată pe jos, timp de aproximativ 33 de minute, parcurgând 2.3 kilometri pentru a ajunge la destinație – La Villa Hill Resort.

Dacă alegeți să călătoriți cu autobuzul trebuie să fiți dispus să parcurgeți distanța în aproximativ o oră și 20 de minute, făcând și o plimbare de 30 de minute pe jos. Această opțiune este ideală pentru cei care au bagaje ușor de transportat și vor să economisească bani.

  1. Cum ajungi la locație cu mașina

Dacă optezi pentru închirierea unei mașini în regim rent a car, recomandăm alegerea rutei DN1C/E576, în detrimentul Centurii Apahida-Vâlcele/DN1N, pentru că durează mai puțin, iar traficul nu este la fel de congestionat. Ruta parcursă măsoară o distanță de 11.4 km, comparativ cu cea de-a doua de 19.2 km.

Așadar, la ieșirea din parcarea aeroportului continuați traseul rectiliniu, virând la stânga pe strada Traian Vuia. Următorul viraj va fi efectuat la dreapta pe strada Traian Vuia, după care virați la dreapta pe DC142D conducând 1 kilometru și părăsind sensul giratoriu la prima ieșire, pe strada

Aleea Slănic. Deplasați-vă rectiliniu și virați la dreapta pe strada Take Ionescu, după care virați la stânga pe strada Septimiu Albini. Continuați pe ruta DJ103G pe strada Romul Ladea, virați la stânga pe strada Constantin Brâncuși după care virați, din nou, la stânga pe Strada Borhanciului. Virați la dreapta pe strada Romul Ladea, apoi virați la dreapta pe Strada Nordului, iar destinația dumneavoastră va fi în 69 m, după ce virați la stânga.

Această opțiune este ideală pentru cei care vor să economisească timp, întrucât parcurgerea distanței dintre aeroport și locația noastră durează aproximativ 25-30 de minute.

  1. Cum ajungi la locație cu taxi/Uber

Două dintre cele mai simple modalități de a parcurge această distanță sunt taxi-ul sau Uber-ul. La ieșirea din aeroport se află un număr mare de taxi-uri la dispoziția dumneavoastră. Costul deplasării cu acest mijloc de transport depinde de ruta pe care alege șoferul să o urmeze (dintre cele două menționate anterior). Timpul mediu este tot de aproximativ 30 de minute, iar costul pe kilometru este de aproximativ 2.25 de lei ziua (0,50 €/km) și 3 lei noaptea.

Cea de-a doua opțiune disponibilă este alegerea unui Uber. Dacă nu aveți aplicația pe telefonul dumneavoastră mobil, o puteți descărca, aceasta fiind gratuită pentru iPhone și Android. Înainte de a selecta șoferul cu care doriți să călătoriți puteți opta pentru o mașină dotată cu scaun pentru copil sau pentru una simplă, iar costul estimativ al cursei poate fi consultat anterior. Acesta este unul dintre avantajele majore ale călătoriei cu Uberul, iar cel de-al doilea se referă la plata care poate fi făcută cu cardul bancar (este indicat să alegeți acest mijloc de transport dacă nu dispuneți de bani cash).

Așadar, distanța dintre Aeroportul Internațional „Avram Iancu” și locația noastră poate fi parcursă cu o mașină dotată cu scaun pentru copil (uberCHILDSEAT) cu un cost estimat între 49 și 63 de lei și cu una simplă (uberX ) contra costului a cărui valoare se încadrează în intervalul 59-78 lei.

Sursă foto: shutterstock.com