fbpx

Mall-urile din orașul Cluj-Napoca

Mall-uri din Cluj-Napoca

Fie că șederea ta în Cluj-Napoca este una prelungită sau că vremea nu ține cu tine, ai o alternativă perfectă de a-ți petrece timpul vizitând cele trei mall-uri din oraș. Iulius Mall, VIVO! Cluj-Napoca și Platinia Shopping Center reprezintă  alegerea ideală unde poți merge să te relaxezi și să vizionezi un film, să iei cina sau să faci cumpărături în materie de haine, pantofi, gadget-uri sau chiar bijuterii. Poți găsi orice lucru la care te gândești și chiar să achiziționezi cadouri pentru cei dragi.

  1. Iulius Mall Cluj-Napoca este situat în cartierul Gheorgheni, pe strada Alexandru Vaida-Voevod, nr. 53B. Este deschis zilnic, între orele 10:00 și 22:00, dar găzduiește și operatori cu program special precum Auchan, Cinema City, Poșta Română, World Class, Banca Transilvania sau anumite pub-uri.

Iulius Mall Cluj a fost inaugurat în anul 2007 și, ca și celelalte mall-uri ale rețelei naționale IULIUS reunește un portofoliu de branduri și numeroase opțiuni de recreere, reușind să îmbine multiple funcții. Include peste 230 de magazine, un hypermarket, un cinematograf multiplex cu 10 săli, food court și două parcări: una subterană și una supraterană cu o capacitate de 2 000 locuri.

Cum ajungi de la Villa Hill Resort la Iulius Mall Cluj? 

Distanța cu mașina dintre La Villa Hill Resort și mall este de 5 – 6.5 km (în funcție de ruta aleasă) și poate fi parcursă într-un interval de 15-20 de minute. Noi v-o prezentăm pe cea de 5 km, întrucât este cea mai scurtă și veți ajunge la mall în cel mai scurt timp: părăsiți locația noastră, iar după ce parcurgeți liniar 69 de metri virați la dreapta menținându-vă traiectoria pe Strada Nordului pe o distanță de aproximativ 1.45 km și virați la stânga pe strada Romul Ladea. Virați la stânga pe strada Borhanciului, iar în 8 m virați la dreapta pe Strada Constantin Brâncuși. Va trebui să virați la dreapta de 2 ori consecutiv pe strada Septimiu Albini, apoi la stânga pe Aleea Slănic. La primul sens giratoriu păstrați traiectoria liniar, iar la cel de-al doilea, părăsiți-l pe prima ieșire pe strada Alexandru Vaida-Voevod, iar destinația dumneavoastră va fi pe partea stângă.

Distanța pe care o parcurgeți cu autobuzul durează aproximativ 50 de minute. Trebuie să mergeți pe jos 1.9 km (timp de 22 de minute) până la stația „Borhanciului” și să călătoriți 5 stații (10 minute) cu autobuzul numărul 20 până la stația „Piața Avram Iancu”. Acolo coborâți și mergeți pe jos timp de 3 minute până la stația „Regionala CFR” de unde călătoriți cu unul dintre autobuzele 24/24B/25 timp de 10 minute (6 stații) până la stația „Iulius Mall Vest” care este situată vis-a-vis de mall.

Dacă optați pentru taxi sau pentru Uber veți ajunge la destinație în același interval de timp: 15-20 de minute. Costul per kilometru al taxiurilor din Cluj-Napoca variază între 1.79 și 2.25 lei, iar o cursă cu Uber-ul poate reprezenta o alegere ideală contra unui cost (achitat cu cardul bancar) de 12-17 lei sau 22-27 lei, în funcție de dotările mașinii.

  1. VIVO! Cluj-Napoca/fostul Polus Center Cluj este situat în comuna Florești, pe strada Avram Iancu, nr. 492-500; la vest de municipiul Cluj-Napoca. Are un orar zilnic de funcționare între orele 10:00 și 22:00, cu excepția a patru operatori: World Class, Cinema City, Game World și Carrefour.

Mall-ul s-a numit Polus Center Cluj până în a doua jumătate a anului 2016, fiind un centru comercial deschis în toamna anului 2007 – primul mall inaugurat în acest oraș. VIVO! a fost lansat în luna octombrie 2014 (ajungând în Cluj în anul 2016, după cum am menționat), ca fiind un  brand adresat orașelor mici și mijlocii din zona urbană a centrului și estului Europei. Acesta reprezintă un mix de formate de retail locale și internaționale, care pune accent pe crearea unei experiențe de cumpărături complet nouă, asigurând o gamă extinsă de servicii.

Cum ajungi de la Villa Hill Resort la VIVO! Cluj? 

VIVO! Cluj-Napoca pune la dispoziția clienților săi, o secțiune informativă a website-ului lor cu ajutorul căreia puteți afla care rută este cea potrivită pentru a ajunge la mall.

Cea mai scurtă distanță cu mașina dintre La Villa Hill Resort și mall este de 11.5 km și poate fi parcursă în aproximativ 26 de minute. La părăsirea locației noastre virați la stânga, iar apoi la dreapta pe strada Eta Boeriu și continuați să vă deplasați urmând să virați la stânga pe strada Mihai Românu. Virați, apoi, la dreapta pe Calea Turzii, iar la primul sens giratoriu mergeți pe a doua ieșire, către Strada Observatorului. La cel de-al doilea sens giratoriu, părăsiți-l pe a doua ieșire, către strada Frunzișului, iar la cel de-al treilea mergeți pe prima ieșire, către Strada Câmpului. Virați la stânga pe Calea Mănăștur și mențineți-vă pe banda din partea stângă pentru a părăsi carosabilul către podul care duce la parcarea mall-ului.

Pentru a ajunge de la Villa Hill Resort la VIVO! Cluj-Napoca cu autobuzul veți avea nevoie de aproximativ o oră și de 2 autobuze. Parcurgeți, pe jos, o distanță de 2.2 km în aproximativ 26 de minute și ajungeți la stația „Capătul liniei 32”, iar în 7 minute vă deplasați 5 stații cu autobuzul, coborând la cea denumită „Piața Avram Iancu”. De aici și până la stația „Constanța” mergeți pe jos timp de 4 minute, de unde luați autobuzul numărul 24B, călătorind 8 stații (timp de 21 de minute) până în fața mall-ului (stația „Polus Sos”).

Dacă optați pentru taxi sau pentru Uber veți ajunge la destinație în același interval de timp: aproximativ 26 de minute. Costul per kilometru al taxiurilor din Cluj-Napoca variază între 1.79 și 2.25 lei, iar o cursă cu Uber-ul poate reprezenta o alegere ideală contra unui cost (achitat cu cardul bancar) de 28-37 lei sau 38-47 lei, în funcție de dotările mașinii.

  1. Platinia Shopping Center  are cea mai bună poziționare dintre toate cele trei mall-uri, fiind situat în centrul orașului, pe strada Calea Mănăștur, nr. 2-6, pe locația fostei fabrici de bere Ursus. Intervalul orar în care acest centru comercial este deschis zilnic e 10:00 – 22:00, cu excepția Mega Image, Banca Transilvania, restaurante, sala de fitness și casino.

Platinia a fost inaugurat în primăvara acestui an (2017) și este considerat a fi un proiect spectaculos, menit să revigoreze o zonă plină de tradiție și istorie a orașului. La parter și mezanin, mall-ul oferă o gamă de servicii care va crește o dată cu dezvoltarea centrului comercial.

Cum ajungi de la Villa Hill Resort la Platinia Shopping Center? 

Cea mai scurtă distanță cu mașina dintre La Villa Hill Resort și mall este de 6.9 km și poate fi parcursă în aproximativ 21 de minute. Părăsiți locația noastră, iar după ce parcurgeți liniar 69 m virați la dreapta menținându-vă traiectoria pe Strada Nordului pe o distanță de aproximativ 1.45 km și virați la stânga pe strada Romul Ladea. Virați la stânga pe strada Borhanciului, iar în 8 m virați la dreapta pe Strada Constantin Brâncuși. Virați, apoi, la stânga către Piața Timotei Cipariu mergând drept pe DN1, virați, din nou, la stânga pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 și parcurgeți 2.2 km, iar destinația dumneavoastră va fi pe partea dreaptă.

Pentru a ajunge de la Villa Hill Resort la Platinia Shopping Center cu autobuzul veți avea nevoie de aproximativ 45-55 de minute și de două autobuze. Parcurgeți, pe jos, o distanță de 2.2 km în aproximativ 26 de minute și ajungeți la stația „Capătul liniei 32”, iar în 7 minute vă deplasați 5 stații cu autobuzul numărul 32, coborând la cea denumită „Piața Avram Iancu”. Acolo coborâți și așteptați autobuzul numărul 25 care vă va duce în 7 minute prin trei stații ajungând la cea denumită „Fabrica de Bere” unde veți coborî și ajunge la destinație în 2 minute de mers pe jos.

Dacă optați pentru taxi sau pentru Uber veți ajunge la destinație în același interval de timp: aproximativ 21 de minute. Costul per kilometru al taxiurilor din Cluj-Napoca variază între 1.79 și 2.25 lei, iar o cursă cu Uber-ul poate reprezenta o alegere ideală contra unui cost (achitat cu cardul bancar) de 18-25 lei sau 28-35 lei, în funcție de dotările mașinii.

Sursă foto: shutterstock.com