fbpx

Parcurile din Cluj-Napoca

parks Cluj-Napoca

O ieșire relaxantă în natură nu trebuie întotdeauna să solicite resurse financiare semnificative. Dacă șederea ta în Cluj-Napoca este condiționată de o întâlnire de afaceri, iar agenda îți este plină, optează pentru câteva ore petrecute în natură care îți vor îmbunătăți întotdeauna starea de spirit. Orașul nostru este încărcat de spații verzi perfecte pentru acest tip de activitate, reușind să îmbine spațiul urban cu oazele de liniște. Singurul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere este zona în care te afli pentru a putea alege parcul potrivit în care să îți reîncarci bateriile. Iată care sunt acestea:

  1. Iulius Parc este situat în imediata apropiere a mall-ului cu același nume. Nu este unul dintre cele mai mari parcuri din oraș, însă este unul dintre cele mai frumoase la care se poate ajunge foarte ușor. Acesta a fost gândit ca fiind un loc destinat relaxării, dar și practicării sportului în aer liber, având o pistă pentru alergat, iar Lacul Gheorgheni sporește calitatea sa de adevărată oază în aglomerația urbană.

Iulius Parc se află la o distanță de aproximativ 5 kilometri față de locația noastră.

  1. Parcul Cetățuia este unul dintre cele mai renumite parcuri ale orașului Cluj-Napoca. Este perfect pentru o vizită la apusul soarelui, întrucât oferă o priveliște uimitoare. Poți profita de ieșirea în natură pentru a face mișcare, deoarece trebuie să urci un număr de 237 de trepte pentru a ajunge la destinație. Garantăm, însă, că efortul depus merită pe deplin!

Parcul Cetățuia se află la o distanță de aproximativ 6.8 kilometri față de locația noastră.

  1. Parcul Central „Simion Bărnuțiu” este locul ideal pentru o ieșire alături de familie, dar și pentru a efectua diverse activități. Plimbarea pe alei poate fi înlocuită cu șederea într-un hamac sau cu hrănitul rățuștelor de pe Lacul Chios. Poți practica un sport, citi o carte, realiza fotografii sau participa la diverse evenimente și concerte organizate în acest spațiu.

Parcul Central se află la o distanță de aproximativ 6 kilometri față de locația noastră.

  1. Faleza Someșului reprezintă traseul care face legătura dintre Parcul Babeș și Parcul Rozelor. Faleza este ideală pentru o plimbare cu rolele, skate-ul, trotineta sau bicicleta, așa că dacă dispui de unul dintre aceste mijloace de transport, profită de ocazie!

Faleza Someșului se află la o distanță de aproximativ 8.6 kilometri față de locația noastră.

  1. Grădina Miko, cunoscută și sub denumirea de „Parcul de la Geografie”, este un spațiu mic, dar cu multă verdeață, alei și bănci în care te poți refugia atunci când te afli în zona Hașdeu. În trecut a fost o grădină botanică, dar în prezent găzduiește Facultatea de Geografie a Universității Babeș-Bolyai.

Grădina Miko se află la o distanță de aproximativ 7.4 kilometri față de locația noastră.

  1. Parcul Sportiv Universitar „Iuliu Hațieganu” (Parcul Babeș) reprezintă alegerea ideală dacă șederea ta în Cluj-Napoca este una prelungită și dacă ești o persoană dinamică a cărei rutină zilnică include și mișcarea în aer liber. Destinat practicării unui număr mare de activități, parcul oferă o pistă de atletism, un bazin de natație acoperit, terenuri de fotbal și câteva săli de aerobic și de forță. Facilitățile existente în parc sunt disponibile contra cost.

Parcul Babeș se află la o distanță de aproximativ 9.9 kilometri față de locația noastră.

  1. Parcul Rozelor este renumit printre iubitorii de sport, deoarece este dotat cu cel mai modern skateparc din oraș. De asemenea dispune și de două terenuri de baschet, spațiu de joacă pentru copii și aparate de fitness. Dacă te afli în Cluj-Napoca cu familia și copii, nu trebuie să ratezi acest loc.

Parcul Rozelor se află la o distanță de aproximativ 9.4 kilometri față de locația noastră.

  1. Parcul Mercur este situat în cartierul Gheorgheni și reprezintă o oază de liniște special amenajată cu un spațiu de joacă pentru copii. Spațiile verzi sunt întinse, iar copacii înalți creează o atmosferă de basm. Dacă te aventurezi în acest parc, poți ieși alături de câinele tău care, cu siguranță, că își va face prieteni necuvântători.

Parcul Mercur se află la o distanță de aproximativ 5.7 kilometri față de locația noastră.

  1. Parcul „Iuliu Prodan” poate fi considerat un exemplu pentru locațiile menționate anterior, fiind unul dintre cele mai bine îngrijite spații verzi ale orașului. Este situat în cartierul Zorilor, iar dotările cu aparate pentru activități relaxante în familie îl fac locul ideal pentru o ieșire în natură.

Parcul „Iuliu Prodan” se află la o distanță de aproximativ 6.4 kilometri de locația noastră, iar intrarea se face de pe Strada Gheorghe Dima.

Sursă foto: shutterstock.com